Home   Airco   Koeling   Zonne-energie   Contact
Adres: Stakenborgakker 8, 5554 GV valkenswaard. telefoon: 040-2011120, Fax: 040-2011122, E-mail: info@airquipment.com
                                                       Home   Airco   Koeling   Zonne-energie   Contact
Adres: Stakenborgakker 8, 5554 GV valkenswaard. telefoon: 040-2011120, Fax: 040-2011122, E-mail: info@airquipment.com
Panasonic wandmodel.
Met de invertertechnologie van Panasonic wordt een zeer constante uitblaastemperatuur gerealiseerd. De frequentie geregelde compressor is traploos regelbaar en levert daardoor zeer exact de gewenste koel- of verwarmingscapaciteit. Hierdoor wordt een zeer comfortabele regeling verkregen wat een energie- besparing oplevert.
Airco. Airco staat voor airconditioning. Dit betekent het conditioneren van de omgeving. Dus niet per definitie alleen koelen. Door de meeste systemen kan ook de omgevingslucht gefilterd worden. er zijn diverse types airconditioners. De airco die het meest voorkomt is de split-unit airco. Deze heeft een afzonderlijke eenheid aan de buitenzijde van de gevel waar de koelvloeistof afkoelt. verder is de mobiele airco een steeds meer voorkomende verschijning; deze combineert alle onderdelen in een verplaatsbare eenheid. Hierbij wordt het vocht via een dunnere slang afgevoerd en opgevangen in een condensatiebak en / of voert warme vochtige lucht af via een dikkere luchtslang die door het raam gehangen kan worden dan wel semipermanent via een vaste opening in de buitenwand.
Weetje..... In 1902 bedacht de jonge Amerikaanse ingenieur Willis Carrier een systeem om de temperatuur in een drukkerij onder controle te houden. In 1924 werd de eerste cinemazaal, de rivoli in New York, voorzien van een luchtkoeling. De omzet van de bioscoopzaal steeg spectaculair. 5 jaar later hadden 300 cinemazalen in de verenigde Staten luchtkoeling. In de 19e eeuw waren er ook systemen bedacht, maar zonder veel succes, omdat er te veel ijs nodig bleek.
               webdesign: just4now.nl